Иран и Полша започнаха с победи във ВарнаОтборите на Иран

...
Иран и Полша започнаха с победи във ВарнаОтборите на Иран
Коментари Харесай

Иран и Полша започнаха с победи във Варна

Иран и Полша започнаха с победи във Варна
Отборите на Иран и Полша, които са противници на "лъвовете" в група „ D “ във Варна от Световното състезание по волейбол за мъже в България и Италия, стартираха с триумф в конкуренцията.

В първия мач за деня, в Двореца на културата и спорта, отборът на Иран, който идващият съперник на родните национали победи чисто Пуерто Рико с 3:0 (25:19, 25:14, 25:18). Реализатор номер 1 за Иран бе Сайед Мохамад Мусави с 11 точки (3 блокади), по 10 прибавиха Амир Гафур (1 блокада) и Али Шафией (1 ас). За пуерториканците Морис Торес приключи с 10 точки (1 обсада, 2 аса).

„ Това е ужасно начало на шампионата за нас. Показахме почитание към противника, свършихме доста добра работа и сме удовлетворени от крайния резултат. Истинско наслаждение е, че успяхме да зарадваме иранските почитатели, пристигнали особено за шампионата. Надяваме се да продължат да ни поддържат и в идните мачове ”, показа треньорът на Иран Игор Колакович.

„ Това несъмнено не беше най-хубавото начало за нас. Надявам се, че в идващите мачове ще успеем да развием играта си и че ни чакат по-силни дни по време на шампионата. Сега е време да се върнем в днешния мач и да проучваме слабостите от него ”, разяснява селекционерът на Пуерто Рико Освалд Антонети.

Световният първенец Полша също означи положително начало, само че въпреки всичко даде гейм на напористия тим на Куба и надигра противника с 3:1 (25:18, 25:19, 21:25, 25:14) във втория мач за деня. С максимален актив за Полша бе Артур Шалпук, който приключи с 20 точки (1 блока, 2 аса). Съотборникът му Бартош Курек завърши със 17 (5 блока). За Куба Хавиер Рохас означи 12 точки (5 блокади).

Днес програмата от група D планува два мача, като от 17:00 часа Пуерто Рико играе с Полша, а от 20:30 България се изправя против Иран. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР