Иран и Международната агенция за атомна енергия (МААЕ) са постигнали

...
Иран и Международната агенция за атомна енергия (МААЕ) са постигнали
Коментари Харесай

Иран се е съгласил инспекциите да продължат, но с по-ограничен достъп

Иран и Международната организация за атомна сила (МААЕ) са постигнали краткотрайно съглашение за продължение на инспекциите на иранските нуклеарни обекти, само че достъпът до тях ще бъде по-ограничен. Това заяви шефът на МААЕ Рафаел Гроси след визитата си от Техеран.

" Имаме рационален резултат ", сподели той при връщането си във Виена.

" Достъпът е по-малък, само че въпреки всичко ще можем да запазим нужната степен за мониторинг и засвидетелствуване " в Иран, уточни Гроси.

Техеран разгласи тази седмица, че ще ограничи достъпа на инспекторите на МААЕ в опит да притисне Съединени американски щати да анулират глобите и да се върнат към съглашението за иранската нуклеарна стратегия от 2015 година.

Посещението на ръководителя на МААЕ Рафаел Гроси в Иран изведе на напред във времето още една спънка за очакванията на държавното управление на американския президент Джо Байдън да върне Съединени американски щати към договорката за иранската нуклеарна стратегия от 2015 година, а точно това, че Техеран сходно на Вашингтон би трябвало да се оправи със комплицираната вътрешна политика, преди да може да реализира съглашение, написа в. " Вашингтон таймс ".
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР