Иран и Израел си отпарвиха взаимни обвинения на извънредното заседание

...
Иран и Израел си отпарвиха взаимни обвинения на извънредното заседание
Коментари Харесай

Иран и Израел с взаимни нападки пред Съвета за сигурност на ООН

Иран и Израел си отпарвиха взаимни обвинявания на изключителното съвещание на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации. Заседанието беше свикано поради офанзивата на Техеран над еврейската страна в нощта против неделя. Тогава стоици ракети бяха изпратени към Израел, само че 99% от тях бяха прихванати благодарение на Съединени американски щати.

Иранският представител на Иран Амир Сайед Иравани съобщи на съвещанието, че нападението е било " належащо и съразмерно " и страната му " ще отговори пропорциално " на всяка военна интервенция на Съединени американски щати против нея.

От администрацията на американския президент Джо Байдън обаче, още в неделя дадоха явен сигнал, че няма да вземат участие в възможен отговор от страна на Тел Авив.

В Организацията на обединените народи непрекъснатият представител на Израел Гилад Ердан на собствен ред упрекна Иран в нарушение на интернационалното право. Той сподели видео, в което се вижда по какъв начин Израел прехваща ирански дрон над джамията „ Ал Акса “ в Ерусалим.

" Тази офанзива мина всички червени линии и Израел си резервира законното право на отговор. Ние не сме жаба във вряща вода. Ние сме нация от лъвове. След такава масирана и директна офанзива против Израел целият свят, да не приказваме за Израел, не може да бездейства. Ние ще защитим нашето бъдеще ", съобщи Гилад Ердан.

Генералният секретар на Организация на обединените нации Антониу Гутериш посочи, че „ Светът не може да си разреши повече войни “ и прикани страните от Организация на обединените нации да поделят отговорността за преустановяване на огъня в Газа, за освобождение на страните от „ Хамас “ израелски заложници и за безпрепятствената доставка на филантропична помощ.

Заместник непрекъснатият представител на Съединени американски щати при Организация на обединените нации Робърт Ууд обаче, е на мнение, че Съветът за сигурност на Организация на обединените нации е задължен да не оставя дейностите на Иран без отговор.

Като " церемониал на лицемерието и двойните стандарти на Запада " дефинира съвещанието на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации съветският представител Василий Небензя. Той посочи, че офанзивата на Иран е предизвикана от израелското нахлуване против дипломатическо посланичество.

Британската непрекъсната представителка в Организация на обединените нации Барбара Удуърд разгласи, че Англия ще продължи да оказва помощ за сигурността на Израел.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР