Иран е започнал да въоръжава Русия, за да може Москва

...
Иран е започнал да въоръжава Русия, за да може Москва
Коментари Харесай

Иран е започнал да въоръжава Русия?


" Иран е почнал да въоръжава Русия, с цел да може Москва да продължи нашествието си в Украйна ", написа английският в. " Гардиън ".
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 4080
" По-голямата част от оръжията, боеприпасите и другото военно съоръжение се доставя от подкрепяни от Техеран милиции, настоящи в Ирак ", добави изданието, което се базира на източници от разследващи служби в Близкия изток.

" Доставките се реализират посредством контрабандни канали. Оръжията и другото съоръжение минават незаконно през границата сред Ирак и Иран, а оттова по Каспийско море се транспортира в съветското пристанище Астрахан ", уточни още медията от Обединеното кралство.

Според " Гардиън " в Русия се доставят ръчни противотанкови гранатомети, бразилски ракетни комплекси, ирански зенитни установки и създадените в Русия зенитни комплекси С-300, доставени на Ислямската република.

По думите на член на настоящата в Ирак и подкрепяна от Техеран въоръжена формация " Ал Хашд аш Шааби ", поискал анонимност, сега пращаните в Русия оръжия, муниции и съоръжение не им трябват. " Ние доста ще се радваме, в случай че то бъде употребявано против американците ", сподели той.

" Дестабилизацията на режима на съветския президент Владимир Путин ще подкопае позициите на Техеран в Сирия. Заради това Ислямската република се стреми по публични и неофициални канали да оказва помощ на стопанина на Кремъл ", разяснява пред вестника анализаторът от американския проучвателен център " Карнеги " Мохамед Хадж.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР