Иран е започнал да разполага ракети в Йемен, за да

...
Иран е започнал да разполага ракети в Йемен, за да
Коментари Харесай

Нетаняху твърди: Иран разполага ракети в Йемен, които могат да ударят Израел

Иран е почнал да разполага ракети в Йемен, с цел да нанесе удар против Израел . Това разгласи израелският министър председател Бенямин Нетаняху, представен от израелските медии.

Разговаряйки с намиращия се в Израел американски министър на финансите Стивън Мнучин, Нетаняху поздрави американския президент Доналд Тръмп за сполучливата интервенция по убийството на главатаря на ДАЕШ ( " Ислямска страна " ) Абу Бакр ал Багдади, като декларирал, че Израел е " към момента в разгара на войната против терора - освен против крайните сунити, водени от ДАЕШ, само че също и против крайни шиити, водени от Иран и неговите близкоизточни проксита ".

Според Нетаняху " Иран към този момент се пробва да се снабди с прецизни оръжия, с цел да удря всяка цел в Близкия изток ... те ги създават в Иран и желаят да ги разположат в Ирак и в Сирия , и трансформират боеприпас от 130 000 ракети в Ливан в прецизни муниции. Те се стремят да го създадат и те към този момент з апочнаха да ги разполагат в Йемен, с цел да ударят и Израел оттова ".

По време на срещата Мнучин е заречен да усили икономическите наказания против Иран . Той твърди, че " акцията за оптимален напън " на американската администрация възпира иранската експанзия.

Нетаняху прикани Вашингтон да наложи спомагателни наказания, с цел да спре, както го назова, " въвличането във всичко " на Иран в Близкия изток.

Мнучин оглавява делегация в Близкия изток и Индия, с цел да разисква икономическите връзки и начинания за битка с тероризма. Той е придружаван от високопоставения консултант на Тръмп и негов шурей Джаред Къшнър, който би трябвало да се срещне с Нетаняху и неговия главен политически противник, водачът на " Синьо и бяло " Бени Ганц.

Мнучин съобщи, че американските наказания целят да принудят Иран да спре " неприятните си действия и износа на тероризъм, пробвайки се да сътвори нуклеарни качества и ракети ".

" Ние виждаме Иран като най-голямата опасност за мира, стабилността, нашата сигурност и сигурността на доста други ", настоя Нетаняху, допълвайки: " Те удряха в Саудитска Арабия, попречиха интернационалните направления на корабоплаването, нападнаха и убиха американци през последното десетилетие в Афганистан и на други места. "

Нетаняху също похвали икономическите наказания, които Съединени американски щати постановиха върху Техеран.
 Съединени американски щати ускорява икономическия напън против Иран
Съединени американски щати ускорява икономическия напън против Иран

" Ще продължим още, още, още, още... съответни хрумвания, които ще следваме ", изяснява Мнучин до Нетаняху
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР