Иран е в контакт с европейския самолетостроителен гигант Еърбъс, за

...
Иран е в контакт с европейския самолетостроителен гигант Еърбъс, за
Коментари Харесай

Иран се стреми да купи самолети Еърбъс, преди да влязат в сила новите санкции на САЩ

Иран е в контакт с европейския самолетостроителен колос " Еърбъс ", с цел да се опита да употребява тесния времеви прозорец, наличен за бизнеса, след решението на Съединени американски щати по-рано тази седмица да се отдръпна от интернационалното нуклеарно съглашение с Техеран, уточни почитан ирански представител, представен от организация Ройтерс.

" Ние сме в контакт с " Еърбъс " и те изследват всички благоприятни условия, които биха могли да съществуват, с цел да се възползваме от лимитираното за нас време ", сподели Асгар Фахрих-Кашан, който е върховен консултант на иранския министър, отговарящ за пътищата и градското развиване. " Всичко зависи от европейската държавна поддръжка и политики ", сподели той по телефона за Ройтерс.

От " Еърбъс " обявиха, че нямат непосреден коментар по този въпрос.

По-рано през седмицата Фахрих-Кашан беше представен да споделя, че " Еърбъс " ще разгласи в скоро време, дали ще продаде самолети на Техеран, откакто Съединените щати, които би трябвало да одобрят възможен експорт на самолети със забележителен брой американско създадени съставни елементи, обявиха, че ще се отдръпват от интернационалната нуклеарна договорка с Иран, утвърдена през 2015-а година.

Съветникът по националната сигурност на Белия дом Джон Болтън съобщи преди дни, че ще има интервали от 90 до 180 дни, а може би и други времеви периоди за съществуващи ирански контракти с задгранични компании след решението на Доналд Тръмп да се отдръпна от нуклеарното съглашение и да възвърне икономическите наказания на Съединени американски щати по отношение на Техеран.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР