Иран е регистрирал 75 нови смъртни случая от коронавируса през

...
Иран е регистрирал 75 нови смъртни случая от коронавируса през
Коментари Харесай

Жертвите на коронавируса в Иран са над 420

Иран е записал 75 нови смъртни случая от ковид през последните 24 часа, заяви локалното министерство на опазването на здравето, представено от Ройтерс.

С това общият брой на умрелите в най-тежко засегнатата страна в Близкия изток доближи 429.

"Установихме 1075 нови доказани случая на болестта Ковид-19 за последните 24 часа, което значи, че в страната има 10 075 инфектирани. Смъртните случаи са 429 ", сподели представител на здравното министерство в Техеран пред държавната телевизия.

В резултат на епидемията се заразиха редица високопоставени публични лица, духовници и представители на елитния боен Корпус на гвардейците на Ислямската гражданска война. Иран е четвъртата най-засегната страна в света след Китай, Южна Корея и Италия.

От 19 февруари, когато управляващите в Ислямската република оповестиха за първите случаи на заразяване и за първите два смъртни случая от вируса, починаха минимум седем публични лица и политици.

Клерикалните управници на Иран срещат компликации да овладеят разпространяването на вируса, макар че бяха затворени учебните заведения и университетите и анулирани религиозните, културните и спортните прояви в цялата страна, отбелязва Ройтерс.

Иранските управляващи неведнъж приканиха хората да заобикалят неналожителните пътувания и да си стоят у дома.
"Останете си вкъщи. Не ходете да пазарувате. Като пренебрегвате нашите рекомендации, вършиме работата ни още по-трудна ", обърна се към иранците здравният министър Саид Намаки онлайн от телевизионния ефир.

Novini.bg ви дава опция да следите настоящите данни за смъртоносния китайски ковид в действително време:


Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР