Иран е приключил с отмъщението за убийството на генерал Касем

...
Иран е приключил с отмъщението за убийството на генерал Касем
Коментари Харесай

Иран е приключил с отмъщението за убийството на Касем Сулеймани

Иран е завършил с отмъщението за убийството на военачалник Касем Сулеймани. Освен това Техеран съобщи, че няма да има нови военни дейности, в случай че няма експанзия от страна на Съединени американски щати.

Това е уверението на непрекъснатия представител на Иран в Организация на обединените нации Маджид Тахт Раванчи.
Ще скочат ли цените на нефта и златото поради близкоизточната рецесия? Иранската страна е подготвена да се върне към дейности, наричани танкерна война, съгласно специалисти
В писмо до организацията и до Съвета за сигурност той изяснява, че интервенцията от предходната нощ е била прецизна и е целяла военни обекти, тъй че да не се провокират жертви измежду цивилните и странични вреди.

На този декор Иракското външно министерство е извикало посланика на Иран в страната, с цел да стачкува против иранските ракетни удари по военни бази на тяхна територия. От там са безапелационни, че това е нарушение на суверенитета им.
Заради събитията в Близкия изток: Президентът Румен Радев привиква КСНС (ОБЗОР) Вероятно на съвещанието ще се упорства за правене на обща позиция на България, която да бъде отстоявана на съвещанието в Европейския съвет и НАТО
А американският президент Доналд Тръмп организира телефонен диалог с канадския министър председател Джънстин Трюдо поради напрежението в Близкия Изток.

Канадците имат над 500 военни в Ирак, а след диалога с Тръмп, Трюдо остро осъди иранските ракетни удари.

Мерки поради спора взимат даже в Италия, където в пандизите е подредено да се сложи по-строг контрол над проджихадистки настроени пандизчии и да се ускори бдителността.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР