Иран е предоставил на Русия около 400 балистични ракети, пише

...
Иран е предоставил на Русия около 400 балистични ракети, пише
Коментари Харесай

Ройтерс: Иран е предал на Русия стотици балистични ракети

Иран е дал на Русия към 400 балистични ракети, написа Ройтерс, като се базира на информация от шест източника. Отбелязва се, че част от трансферираните балистични ракети са такива с дребен обхват " Fateh-110 ". Те са способни да унищожават цели на разстояние от 300 до 700 километра.
 
Доставките са почнали при започване на януари, откакто договорката е била финализирана на срещи в края на предходната година сред ирански и съветски военни и чиновници по сигурността в Техеран и Москва, е споделил един от иранските източници.
 
Ирански боен чиновник, който сходно на други източници, поискали анонимност, съобщи, че през идващите седмици е имало минимум четири доставки на ракети.
 
Друг почитан ирански чиновник е декларирал пред организацията, че някои от ракетите са били изпратени в Русия през Каспийско море, до момента в който други са били доставени със аероплан.

" Ще има още доставки ", сподели служителят. " Няма причина да го крием. Позволено ни е да изнасяме оръжие за всяка страна, която желаеме ".
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР