Иран е обещал да предостави на Русия ракети земя-земя, както

...
Иран е обещал да предостави на Русия ракети земя-земя, както
Коментари Харесай

Иран доставя на Русия ракети и още дронове

Иран е заречен да даде на Русия ракети земя-земя, както и още дронове , споделиха пред Ройтерс двама висши ирански чиновници и двама ирански дипломати. Това се чака да разгневи доста Съединените щати и други западни сили.

Сделката е била контрактувана на 6 октомври, когато първият вицепрезидент на Иран Мохамад Мохбер, двама високопоставени чиновници на Революционната армия на Иран и чиновник от Върховния съвет за национална сигурност посетиха Москва за диалози с Русия по отношение на доставката на оръжията.

" Руснаците желаеха повече дронове и ирански балистични ракети с усъвършенствана акуратност, изключително фамилиите ракети " Фатих " и " Золфагар " ", е декларирал импровизирано ирански посланик.

Западен чиновник, осведомен по въпроса, го удостовери, като сподели, че има съглашение сред Иран и Русия за даване на балистични ракети земя-земя с дребен обхват, в това число " Золфагар " .

Иранският посланик отхвърли изказванията на западни чиновници, че сходни прехвърляния нарушават резолюцията на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации от 2015 година

" Къде се употребяват не е проблем на продавача. Ние не вземаме страна в украинската рецесия като Запада. Искаме завършек на рецесията с дипломатически средства ", сподели дипломатът.

Украйна заяви за поредност от съветски офанзиви с ирански дронове " Шахид-136 " през последните седмици. да е доставял дроновете на Русия, до момента в който за офанзива против Украйна.

На въпрос дали Русия е употребила ирански дронове в акцията си в Украйна, представителят на Кремъл Дмитрий Песков сподели, че Кремъл не разполага с информация за потреблението им.

" Използва се съветска техника с съветска номенклатура ", сподели той. " Всички спомагателни въпроси би трябвало да се насочат към Министерството на защитата. Министерството не отговори незабавно на искане за коментар.

Появата на ирански ракети в допълнение към безпилотните самолети в арсенала на Москва във войната с Украйна би повишила напрежението сред Иран и Съединени американски щати и други западни сили .

Държавният департамент на Съединени американски щати съобщи, че ирански дронове са били употребявани в понеделник при утринна офанзива против украинската столица. Говорителят на Белия дом Карин Жан-Пиер също упрекна Техеран в неистина, когато сподели, че ирански дронове не се употребяват от Русия в Украйна.

Европейски посланик сподели, че съгласно оценката на неговата страна на Русия й е по-трудно да си създава оръжия поради глобите върху нейния промишлен бранш и по тази причина се насочва към импорт от сътрудници като Иран и Северна Корея.
 Привършват ли съветските прецизни ракети?
Привършват ли съветските прецизни ракети?

Каква е ролята на иранските дронове?

Дроновете и ракетите са разумна последваща стъпка ", сподели европейският посланик.

Запитан за продажбите на ирански ракети земя-земя на Русия, почитан боен чиновник на Съединени американски щати сподели: " В момента нямам какво да прибавя по въпроса. "

Притиснати от западните стопански наказания, ръководещите в Иран желаят да засилят стратегическите връзки с Русия против зараждащия, подкрепян от Съединени американски щати арабско-израелски блок от Персийския залив, който може да измести салдото на силите в Близкия изток още повече против Ислямската република.

Управляващите в Иран също са под напън от, които бяха разпалени от гибелта в ареста на 22-годишна жена, арестувана за " неуместно облекло ".

Няколко страни от Европейския съюз поради доставката му на безпилотни самолети за Русия, защото блокът се споразумя за обособен набор от наказания за потушаването на митингите от Техеран.

Източноевропейски чиновник, който наблюдава оръжейната активност на Русия, сподели, че те схващат, че тази оръжейна договорка се случва, макар че няма съответни доказателства в поддръжка на това. Служителят сподели, че е взето решение от иранския и съветския водач да се продължи с прехвърлянето.

Москва категорично изиска ракети с дребен обхват земя-земя " Фатих 110 " и " Золфагар " и доставката ще се случи след най-много 10 дни, сподели различен ирански посланик.

Твърди се обаче, че иранските управляващи са отказали още преди месеци продажбата на Русия на дронове с огромен обсег " Араш 2 ", защото се притесняват технологията им да бъде разкрита от Съединени американски щати в Украйна .
 Киев упрекна Иран за убийствата на украинци при съветските офанзиви
Киев упрекна Иран за убийствата на украинци при съветските офанзиви

" Страна, която потиска личния си народ, в този момент дава чудовищни ​​оръжия за всеобщи убийства в сърцето на Европа "
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР