Иран е нападнал Израел не само с дронове, но и

...
Иран е нападнал Израел не само с дронове, но и
Коментари Харесай

Иран нападна Израел. Свалени са почти всичките му ракети и дронове

Иран е нападнал Израел освен с дронове, само че и с ракети, удостовери армията на Израел. Общият им брой е към 300. Повечето са свалени преди да доближат до израелска територия. Отразяването на ударите е осъществено благодарение на Съединени американски щати.

Някои от ракетите и дроновете са били изстреляни от Ирак и Йемен , заяви представителят на израелската войска Даниел Хагари.

Новините идват, откакто, малко след 23 ч. българско време, Израел заяви за " десетки дронове ", изстреляли към страната от Иран. Те приближиха израелска територия часове по-късно.

Иран твърди, че дава отговор на нахлуване на Израел от 1 април. На тази дата беше по консулството на Иран в Дамаск, Сирия, и беше погубен върховен ирански пълководец. Израел не е поемал отговорност за офанзивата.

Към 6 сутринта българско време Израел отслаби ограниченията за сигурност, които беше въвел за локалните поданици. Засега е известно, че те могат да излязат от укритията.

В 7.30 въздушното пространство на страната беше отначало отворено. Това значи, че непосредствената опасност от нови удари е минала.

Атаката против Израел е траяла към 5 часа. Тя е ранила един човек, заяви представителят на израелската войска контраадмирал Даниел Хагари . Общо 31 души в цялата страна са потърсили здравна помощ през изтеклата нощ.

Хагари сподели, че са били нанесли незначителни вреди на една военна база. Иран счита, че точно оттова Израел е атакувал консулството в Дамаск.

Целите на нападението са били най-вече военни, както се е и очаквало, сподели още Хагари.

По-рано през нощта управляващите съобщаваха единствено за изстреляни дронове, само че не и за ракети. Изто
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР