Иран е инсталирал още усъвършенствани центрофуги в подземния си завод

...
Иран е инсталирал още усъвършенствани центрофуги в подземния си завод
Коментари Харесай

Иран инсталира усъвършенствани центрофуги в подземен завод

Иран е конфигурирал още усъвършенствани центрофуги в подземния си цех за обогатяване на уран в Натанз и има намерение да прибави и още, демонстрира отчет на Международната организация за атомна сила, представен от Ройтерс.

В отчет до страните членки на организацията, който е с вчерашна дата и е забелязан от Ройтерс, се показва, че МААЕ е открила, че в подземния обект в Натанз са конфигурирани шест каскади с минимум 1044 центрофуги от типа ИР-2м и две каскади с минимум 348 центрофуги ИР-4, от които неизяснен брой се употребяват, съобщи Българска телеграфна агенция.

В предходен отчет на МААЕ от 1 април се споделяше, че Иран употребява в завода за обогатяване на уран в Натанз 696 машини от типа ИР-2м и 174 машини от типа ИР-4. Ройтерс отбелязва, че констатациите в новия отчет значат усилване на нарушаванията от страна на Техеран на нуклеарното съглашение със международните сили.

Същевременно европейските страни по съглашението обявиха, че са видели прогрес в първите два кръга от непреките американско-ирански договаряния за възкръсване на нуклеарната договорка, само че прибавиха, че към момента има съществени спънки за превъзмогване. Вестник " Уолстрийт джърнъл " цитира осведомени, съгласно които Вашингтон е отворен за облекчение на глобите за тероризъм против централната банка на Иран, както и против петролните и танкерните му компании и основни стопански браншове, в това число стоманата и алуминия.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР