Иран е готов за справедливи преговори, но не и за

...
Иран е готов за справедливи преговори, но не и за
Коментари Харесай

Рохани: Иран е готов да преговаря, но не и да капитулира

Иран е подготвен за обективни договаряния, само че не и за капитулация, съобщи иранският президент Хасан Рохани, представен от Ройтерс.

Той не посочи какви договаряния има поради, само че наподобява говореше за вероятни договаряния с Вашингтон. Миналата година президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп се изтегли от подписаното през 2015 година нуклеарно съглашение, само че съобщи, че е подготвен да договаря с Иран.

" Докато аз съм отпред на изпълнителната власт в страната, ние сме изцяло подготвени за обективни, законни и почтени договаряния за решение на проблемите ", се споделя в изказването на Рохани, представено на формалния му уебсайт. " Но в това време не сме подготвени да седнем на масата за капитулация под маската на договаряния ", предизвести иранският президент.

Освен това Рохани упрекна Саудитска Арабия и Израел, че се пробват да попречат на постигането на дефинитивно съглашение за нуклеарната стратегия на Иран.

Иранският президент добави, че светът би трябвало да е признателен на иранския Корпус на гвардейците на ислямската гражданска война за напъните му за отбрана на морските пътища в Ормузкия залив. Техеран не се стреми да покачва напрежението в района, само че " няма да разреши на никого да нарушава сигурността на Персийския залив и Ормузкия пролив ". " Ако американски дронове нарушат още веднъж иранското въздушно пространство, отговорът ще бъде подобен на предходния ", акцентира Рохани.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР