Иран е готов за пълна размяна на затворници със САЩ

...
Иран е готов за пълна размяна на затворници със САЩ
Коментари Харесай

Иран обяви готовност за пълна размяна на затворници със САЩ

Иран е подготвен за цялостна замяна на пандизчии със Съединени американски щати без никакви предварителни условия, заяви в неделя иранският държавен представител Али Рабией, представен от новинарския портал " Хабаронлайн ". Той добави, че Вашингтон към момента не е дал отговор на апела на Иран за замяна на пандизчии, съобщи Ройтерс.

" Готови сме да заменяем ирански и американски пандизчии и сме подготвени да обсъдим този въпрос, само че американците към момента не са дали отговор ", декларира Рабией, представен от " Хабаронлайн ".

" Обезпокоени сме за сигурността и здравето на иранците в пандиза. Държим Америка виновна за сигурността на иранците в изискванията на епидемията от новия ковид ", прибавя той.

През 2019 година Съединени американски щати и Иран си размениха пандизчии, което беше необичаен случай на съдействие сред двете страни. Ставаше дума за Сиюйе Ван, американски квалифициран студент, държан три години под стража по обвинявания в шпионаж, и наказаният на затвор ирански откривател в региона на стволовите кафези Масуд Солеймани, упрекнат в нарушение на глобите, напомня Ройтерс.


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР