Иран е готов да води преговори със САЩ, ако Вашингтон

...
Иран е готов да води преговори със САЩ, ако Вашингтон
Коментари Харесай

Рохани: Готови сме да преговаряме със САЩ, ако отменят санкциите

Иран е подготвен да води договаряния със Съединени американски щати, в случай че Вашингтон анулира глобите против Техеран.

Това съобщи през днешния ден иранският президент Хасан Рохани, представен от Агенция Франс Прес. "Ислямска република Иран поддържа концепцията за договаряния и, в случай че Съединени американски щати в действителност желаят да преговаряме, преди всичко би трябвало да анулират всички наказания ", сподели Рохани по иранската

държавна телевизия.
Иранският президент посочи, че Техеран е податлив да договаря, без значение дали Съединени американски щати имат желание още веднъж да станат страна участник в иранското нуклеарно съглашение от 2015 година или не. "Дали желаят още веднъж да станат страна по иранската нуклеарна договорка или не, това си е тяхна работа ", сподели Рохани в иранското външно министерство, където се срещна с външния министър на Иран Мохамад Джавад Зариф.

Рохани предизвести Вашингтон, че мирът с Иран е причина за мир в света, а война с Иран ще докара до още доста войни. "Проток за пролив. Не може вие свободно да преминавате през Ормузкия пролив, а ние да не прекосяваме през Гибралтарския ", съобщи Рохани по отношение на рецесията със арестуваните от Иран и Англия петролни танкери, съобщи Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР