Иран е готов да размени затворници със Съединените щати. Това

...
Иран е готов да размени затворници със Съединените щати. Това
Коментари Харесай

Иран иска незабавна размяна на затворници със САЩ

Иран е подготвен да замени пандизчии със Съединените щати . Това разгласи иранският външен министър Хосеин Амирабдолахян по време на Мюнхенската конференция по сигурността, оповестява " Ройтерс ".

Той предизвести, че Западът ще бъде отговорен, в случай че договарянията за възкръсване на нуклеарното съглашение от 2015 година се провалят.

" Вярваме, че размяната на пандизчии е филантропичен въпрос, откъслечен с нуклеарното съглашение. Можем да го създадем неотложно " , уточни той.
 Съединени американски щати чакат съглашение с Иран по нуклеарната договорка
Съединени американски щати чакат съглашение с Иран по нуклеарната договорка

Постигнат е значителен прогрес...

Ако нуклеарните договаряния сред Техеран и международните сили във Виена се провалят, западните сили ще бъдат виновни за това, тъй като ние желаеме добра договорка, акцентира дипломатът.

Запитан дали Техеран е подготвен да организира директни договаряния с Вашингтон, Амирабдолахян се въздържа да изключи сходна опция и съобщи: " Трябва да забележим осезаеми стъпки на благосклонност от страна на Вашингтон, като да вземем за пример освобождение на замразените активи на Иран в чужбина " .
 Иран: Ядрената договорка се трансформира в куха черупка
Иран: Ядрената договорка се трансформира в куха черупка

Техеран отхвърля договаряния с една неотстъпчива Америка и една пасивна Европа

Целта на възобновените договаряния е Съединени американски щати да се върнат към нуклеарната договорка , подписана сред Иран и интернационалните медиатори през от 2015 година, а Техеран да стартира още веднъж да съблюдава уговорките си по него. Тръмп отдръпна Съединените щати от съглашението с аргумента, че Иран нарушава изискванията по него.

От април до момента Съединени американски щати и Иран организираха във Виена осем кръга непреки договаряния, ориентирани към обновяване на действието на пакта за анулация на глобите против Техеран, при което иранската страна би трябвало да съблюдава рестриктивните мерки върху нуклеарната й стратегия.

Докато от Държавния департамент на Съединени американски щати настояват, че договарянията навлизат във " финалната си част ", ирански чиновници показват, че част от настояванията им за унищожаване на глобите не са били взети под внимание при договарянията във Виена.

И двете страни споделят, че чакат дефинитивно политическо решение от другата страна за обновяване на нуклеарната договорка.
 Иран: Ядрените договаряния не са в задънена улица, само че зависят от Запада
Иран: Ядрените договаряния не са в задънена улица, само че зависят от Запада

На дневен ред е и съглашението за замяна на пандизчии със САЩ
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР