Иран е готов да изнася военна техника и оръжия. Това

...
Иран е готов да изнася военна техника и оръжия. Това
Коментари Харесай

Иран е готов да изнася оръжия и военна техника

Иран е подготвен да изнася военна техника и оръжия. Това съобщи командирът на сухопътните сили на иранската войска Киумарс Хейдари, представен от " Ройтерс ".

В момента сме подготвени да изнасяме военно съоръжение и оръжия, разгласи той.

По-рано през днешния ден Съединените щати предизвестиха, че ще наложат наказания против Иран, в случай че страната продължи с хипотетичния си проект да продава дронове на Русия, които да бъдат употребявани в Украйна.

Предупреждението пристигна няколко дни, откакто Белият дом заяви, че съветски чиновници са посетили летище в Централен Иран минимум два пъти през последните седмици, с цел да видят бойни дронове, които Москва желае да придобие за продължаващата война в Украйна.

По информация на Вашигон Иран е посочил дроновете на съветски публични лица на летище Кашан на 8 юни и 15 юли. Бяха оповестени и сателитни изображения на дронове Shahed-191 и Shahed-129, които са в полет, до момента в който транспортен аероплан на съветската делегация е на земята.

От администрацията на Байдън предизвестиха, че иранското държавно управление се готви да даде на Русия няколкостотин дрона.

От своя страна иранският външен министър Хосеин Амир-Абдолахян увери, че Техеран заобикаля всевъзможни стъпки, които могат да доведат до ескалация в Украйна.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР