Иран е екзекутирал още един мъж, участвал в миналогодишните протести

...
Иран е екзекутирал още един мъж, участвал в миналогодишните протести
Коментари Харесай

Иран екзекутира 20-годишен участник в протестите участник в протестите

Иран е екзекутирал още един мъж, взел участие в миналогодишните митинги в страната, съобщи ДПА, като цитира иранска правозащитна организация, основана в Съединени американски щати.

" На 23 ноември Милад Зохрехванд беше екзекутиран в пандиза Хамедан, единствено 10 дни, откакто Върховният съд удостовери смъртната му присъда ", заяви в " Екс " Новинарската организация на деятелите правозащитници, като разгласява фотография на починалия.

Семейството на наказания на гибел не е било известено авансово, с цел да го види за финален път, добавя Българска телеграфна агенция.

" Двадесетгодишният юноша беше женен и стана татко, до момента в който лежа в пандиза. Не е ясно дали в миналото е имал опция да види новороденото си дете преди гибелта си ", показват още правозащитниците.

Зохреванд беше задържан от силите за сигурност на 26 октомври 2022 година, в разгара на протестното придвижване против режима, провокирано от гибелта на Махса Амини в ареста на полицията с хиджаб. Ирански съд го призна за отговорен в убийството на член на иранската революционна армия и го осъди на гибел, напомня ДПА, като отбелязва, че правозащитници към този момент са упреквали Техеран, че употребява изтезанията като средство за въздържане на митингите и угнетяване на етническите малцинства.

Базираната в Германия организация Международно общество за човешки права дефинира изтезанието като " случайна ".
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР