Иран е експортирал през месец май рекордно количество петрол и

...
Иран е експортирал през месец май рекордно количество петрол и
Коментари Харесай

Иран е експортирал рекордни количества петрол и газов кондензат през месец май


Иран е експортирал през месец май рекордно количество нефт и газов кондензат. Става въпрос за 2,7 млн. барела дневно, оповестява арабската работа на CNBC, базирайки се на иранската организация Shana. Телевизията отбелязва, че това е връх, спрямо данните от 2016 година, когато започнаха да работят експортните квоти на ОПЕК. По данни на иранската организация, от общото количество Иран е експортирал нефт от порядъка на 2,4 млн. барела дневно и 300 хиляди барела дневно газов кондензат.

Световните медии в това време оповестяват, че редица страни към този момент понижават или считат да понижат вноса на ирански нефт след решението на Съединени американски щати за възобновяване на ембаргото във връзка с Иран.

Така да вземем за пример, съгласно някои данни, Япония е понижила покупките през април с 8,8 %.

Саудитското издание Aleqtisadya заяви, че Индия през идващите месеци също има желание да свие покупката на ирански нефт.

Вестникът обръща внимание на забавна среща, състояла се на 2 юни в Кувейт. Става въпрос за неофициална консултативна среща на министрите на петрола и енергетиката на Саудитска Арабия, Кувейт, Оман, Алжир и ОАЕ, в хода, на която, съгласно изданието участниците са разискали осъществяването и договореностите на страните отвън от ОПЕК и извн картела.

Фактически, отбелязва изданието, представено от интернационалните организации, участниците в срещата в събота са поели функционалностите на министерския комитет за мониторинг на съглашението (за ограничение на добива).

Aleqtisadya отбелязва също по този начин, че участниците в консултативната среща в Кувейт са се пробвали да разработят обща позиция за формалните договаряния за срещата на ОПЕК и страните отвън картела, която ще се състои на 22 юни във Виена.

Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР