Иран беше сред ключовите теми, обсъдени днес от лидерите на

...
Иран беше сред ключовите теми, обсъдени днес от лидерите на
Коментари Харесай

Иран беше ключова тема в разговора между Путин и Меркел

Иран беше измежду основните тематики, разисквани през днешния ден от водачите на Германия и Русия, които се срещнаха в Москва. По мотив нещастието с украинския аероплан немският канцлер Ангела Меркел уточни, че е нужно да се търси решение, дружно с страните, чиито жители починаха, както и да се разкрие всичко до дъно. Тя разиска с съветския президент Владимир Путин рецесиите в Близкия изток и въпроси от двустранните връзки.

Между немския канцлер Ангела Меркел и съветския президент Владимир Путин царува единодушие по значимите интернационалните тематики на деня, в случай че съдим от показаното на днешната среща в Москва. Меркел пристъпи към нея с думите:
Ангела Меркел, канцлер на Германия: Благодаря за поканата! Винаги съм казвала, че е по-добре да приказваме един с различен, в сравнение с един за различен.
Кризите в Либия и Иран са измежду аргументите за срещата, разясняват медии. Трябва да се направи всичко за опазване на нуклеарната договорка с Иран, сподели Меркел след диалозите. Путин подсети, че казусът стартира с отдръпването на Съединени американски щати.
Владимир Путин, президент на Русия: Русия и Германия уверено се афишират за по-нататъшно осъществяване на взаимния проект. Иранците имат право да се надяват на поддръжката на европейските страни, които дадоха обещание да основат самостоятелен от $ финансов механизъм за търговията с Иран.
Скоро в Берлин следва конференция за рецесията в Либия, оповестиха двамата водачи. Меркел уточни, че е нужно присъединяване на Организация на обединените нации и на воюващите страни и оцени напъните на Русия и Турция за реализиране на помирение. Путин беше запитан за присъединяване на съветски наемници в боевете.
 Меркел: Важна стъпка е признанието на Иран, че е свалил самолета Меркел: Важна стъпка е признанието на Иран, че е свалил самолета
Признанието от страна на Иран, че е свалил пътническия аероплан с ракета по простъпка, е значима стъпка и би трябвало да се направи всичко допустимо случаят...
Владимир Путин, президент на Русия: Ако там има съветски жители, те не съставляват интереса на съветската страна и не получават пари от нея.
Путин и Меркел се оповестиха за политическо решение на спора в Сирия и за използване на Минските съглашения в Донбас.

По тематиката за втория съветски газопровод за Германия, Меркел изрази противоречие с американското опълчване.
Ангела Меркел, канцлер на Германия: Говорихме и за плана " Северен поток 2 ". Този план е легитимиран от новото европейско законодателство и би трябвало да го приключим.
Меркел добави, че всички страни имат интерес от диверсификация на доставките. Путин увери, че Русия ще приключи независимо газопровода до края на тази или началото на идната година.
 Путин: Русия може и сама да построи Путин: Русия може и сама да построи "Северен поток 2 "
Руската федерация ще приключи газопровода "Северен поток 2 " даже в случай че се наложи и сама, заяви президентът Владимир Путин измежду срещата си с немския к...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР