Иракският премиер Адел Абдул Махди обяви 3-дневен национален траур за

...
Иракският премиер Адел Абдул Махди обяви 3-дневен национален траур за
Коментари Харесай

Иракският премиер обяви 3-дневен траур за Солеймани и Мухандис

Иракският министър председател Адел Абдул Махди разгласи 3-дневен народен печал за иранския военачалник Касем Солеймани , водача на иракска милиция Абу Махди ал Мухандис и другите убити при американския въздушен удар в Багдад, съобщи Ройтерс.

" Премиерът и главнокомандващ Адел Абдул Махди подрежда да се организира народен печал за душите на мъчениците за три дни, считано от през днешния ден ", се споделя в изказване на канцеларията на премиера.

Подкрепяната от Ирак иракска милиция Бригади на Хизбула предизвести иракските сили за сигурност да стоят далеко от американски бази в Ирак.

" Силите за сигурност би трябвало да стоят настрани от американски бази на разстояние минимум 1000 метра, считано от на следващия ден вечер ", съобщи милицията, представена от телевизия " Ал Маядин ".
По-рано през днешния ден две ракети удариха склад в иракската военновъздушна база в Балад, на 80 км северно от Багдад. Няма известия за потърпевши. Базата се употребява от американски военнослужещи.-->

Две ракети вид " Катюша " паднаха в мощно охраняваната Зелена зона в Багдад, където се намира посолството на Съединени американски щати. Няма данни за потърпевши. Столичният квартал Джадрия бе подложен на минометен обстрел, при който са ранени петима души, съобщи ТАСС.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР