Иракските военновъздушни сили нанесоха удари по позиции на Ислямска държава“(ИД)

...
Иракските военновъздушни сили нанесоха удари по позиции на Ислямска държава“(ИД)
Коментари Харесай

Ирак удари позиции на „Ислямска държава“ в Сирия

Иракските военновъздушни сили нанесоха удари по позиции на „ Ислямска страна “(ИД) в Сирия, съобщи „ Ройтерс “.

Ударите идват седмица откакто министър председателят на Ирак Хайдер ал-Абади съобщи, че страната му ще се отбрани против закани, идващи от другата страна на границата.

Според представител на иракската войска ударите са били осъществени в съгласуваност с държавното управление на сирийския президент Башар Асад.

„ Нанасянето на въздушни удари против групите на „ Ислямска страна “ са осъществени поради заплахата, която те съставляват за територията на Ирак, и са доказателство за усъвършенстваните отбранителни качества на нашите въоръжени сили “, се споделя в изказване на иракската войска.

През декември министър председателят Ал-Абади разгласи цялостна победа над джихадистите от „ Ислямска страна " на територията на Ирак, само че в някои региони по границата със Сирия продължава да има дребни групи от бойци на ИД, който правят бомбени атентати и убийства в Ирак.

Ирак има положителни връзки с Русия и Иран, които са главните бранители на режима на Башар Асад в Сирия, като в същото време с това страната получава поддръжка и от ръководената от Съединени американски щати коалиция.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР