Иракските правителствени сили за взели контрола над обширни райони в

...
Иракските правителствени сили за взели контрола над обширни райони в
Коментари Харесай

Иракската армия влезе без бой в обширни райони около Киркук

Иракските държавни сили за взели контрола над обширни региони в богатия на нефт район Киркук без опозиция от кюрдските пешмерги, заяви държавната телевизия, представена от Ройтерс.

Преди това бе обявено, че в среднощ иракските сили за почнали да се придвижват към значима военновъздушна база и петролните полета на запад от града.

Иракският министър председател Хайдер ал Абади е издал заповед на войските да подсигуряват сигурността в Киркук в съдействие с популацията и пешмергите.

Иракската телевизия заяви, че до момента не е маркирано нито едно въоръжено стълкновения сред държавните сили и кюрдските отряди, дислоцирани в провинцията.

Американският Държавен департамент съобщи, че следи развиването на събитията в противоречивия район и е "много угрижен " по отношение на известията за борба. Пентагонът прикани Ирак и кюрдските сили "да заобикалят дейности, ескалиращи напрежението " и да стартират разговор за решение на различията си, съобщи Ройтерс.

Би Би Си напомня, че напрежението за бъдещето на Иракски Кюрдистан породи след референдума за самостоятелност на кюрдите през септември.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР