18 души бяха убити в Ирак, след като автобус, превозващ шиитски поклонници до Кербала, се преобърна

...
Иракски медицински служители казват, че 18 души са били убити,
Коментари Харесай

Иракски медицински служители казват, че 18 души са били убити, след като автобус, превозващ поклонници до иракския град Кербала се преобърна северно от Багдад

От КАСИМ АБДУЛ-ЗАХРА Associated Press, 2 септември 2023 г., 6:34 ч. Иракският град Кербала се преобърна северно от Багдад в събота, убивайки 18 души, казаха медицински служители.

Милиони вярващи се събират в града всяка година за шиитското поклонение на Арбаен, считано за най-голямото годишно обществено събиране в света. Поклонниците идват от различни части на Ирак, както и от Иран и страните от Персийския залив, като много от тях се придвижват до Кербала пеша.

Двама иракски медицински служители, които говориха на условие за анонимност, тъй като не са били упълномощени да говорят с медиите, казаха, че автобусът се е преобърнал близо до град Балад, на около 55 мили (90 километра) северно от Багдад.

Иракският премиер Мохамед Шиа ал-Судани лично наблюдаваше влизането на ирански поклонници в Ирак през граничния пункт Шаламче в събота, където той и вицепрезидентът на Иран Мохамад Мохбер също положиха основния камък за железопътен проект, който ще осигури железопътен транспорт между двете страни.

Източник: abcnews.go.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР