Ирак планира да изгради нов петролопровод, по който да се

...
Ирак планира да изгради нов петролопровод, по който да се
Коментари Харесай

Ирак планира изграждането на нов петролопровод от Киркук до Турция

Ирак възнамерява да построи нов петролопровод, по който да се транспортира нефт от петролните залежи в Киркук до пристанището на Джейхан в Турция. Това заяви през днешния ден петролното министерство в Багдад, представено от Ройтерс.

Новият петролопровод ще размени остарялата и мощно развалената права от петролопровода Киркук-Джейхан, която пострада от офанзивите на " Ислямска страна ". Той ще потегля от прилежащия град Байджи и ще поема към региона Фиш-Хабур на границата с Турция, се добавя в официалното съобщение, съобщи Българска телеграфна агенция.

Ще бъдат поканени профилирани компании, които да показват офертите си за присъединяване в плана, посочи представител на иракското петролно министерство, представен от ДПА, без да посочи по кое време се чака новият петролопровод да бъде приключен.

Територията, през която минава сегашният петролопровод Киркук-Джейхан, бе завладяна от ИД през 2014 година и отвоювана от иракските сили, подкрепяни от Съединени американски щати, през последните две години, напомня Ройтерс.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР