Ирак обяви днес, че Иран го е информирал за атаката

...
Ирак обяви днес, че Иран го е информирал за атаката
Коментари Харесай

Ирак с неочаквано признание за среднощната иранска ракетна атака

Ирак разгласи през днешния ден, че Иран го е уведомил за офанзивата тази нощ против американски бойци на негова територия. Това оповестяват международните медии.

Почти в същия миг американските сили са се свързали с иракското държавно управление, с цел да оповестят, че са били нападнати.

"Днес след среднощ получихме публично устно известие от Ислямска република Иран, в което се споделяше, че стартира или скоро ще стартира даването на отговор на убийството на мъченика Касем Сюлеймани и че ударите ще се лимитират в зоните в Ирак, където участва американската войска, без да бъдат давани повече елементи за задачите " на ударите, се споделя в изказване на иракското държавно управление.

Почти в същия миг американците ни се обадиха, до момента в който ракетите падаха в американските елементи въз основата "Айн ал Асад " и обектите в Ербил, написа още в текста.

Финландските въоръжени сили обявиха, че са получили предизвестие за идните ирански удари против бази в Ирак, които се употребяват от американски бойци.

В резултат финландските бойци в базата в Ербил са се укрили в бомбоубежище и не са потърпевши при нападението.

Няма потърпевши италиански бойци при иранското нахлуване против американската военна база в Ербил, Северен Ирак, заяви италианското министерство на защитата.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР