Ирак нареди да бъде конфискувано имущество на бившия диктатор Саддам

...
Ирак нареди да бъде конфискувано имущество на бившия диктатор Саддам
Коментари Харесай

Конфискуват имуществото на Саддам Хюсеин и на 4200 висши служители от неговия режим

Ирак подреди да бъде иззето имущество на някогашния деспот Саддам Хюсеин и на 4257 висши чиновници от неговия режим, както и на техни близки, съобщи Франс прес, като цитира публично официално съобщение.

Списъкът с имената е формиран от иракския орган, претрупан със задачата да намери някогашните членове на партията БААС и включва техните съпруги, деца, внуци и други родственици. В него попадат някогашни губернатори на провинции, офицери от службите за държавна сигурност и разузнаването, от въоръжените сили и персоналната защита на някогашния президент, уточни ТАСС.

След рухването на режима през 2003 година военизирани групи, въоръжените сили и представителите на новата власт заграбиха доста от парцелите, принадлежали на фамилията на Саддам Хюсеин и на други някогашни ръководители. Тази мярка цели да придаде формален темперамент на конфискацията на това имущество.

Рагад Хюсеин, щерка на някогашния президент, съобщи през днешния ден пред локален новинарски портал, че ще се обърне към европейски юристи и ще сезира интернационалните съдилища, с цел да се отбрани от плануваните ограничения.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР