Ирак и Съединените щати проведоха първия кръг от разговори за

...
Ирак и Съединените щати проведоха първия кръг от разговори за
Коментари Харесай

Вашингтон и Багдад започват разговори за край на американската коалиция в Ирак

Ирак и Съединените щати организираха " първия кръг " от диалози за бъдещето на американските и други задгранични войски в страната . Багдад чака полемиките да доведат до график за понижаване на наличието им.

Това заяви Агенция Франс Прес.

Кабинетът на министър-председателя Мохамед Шиа ал-Судани разгласява фотография на държавния началник с високопоставени чиновници както от иракските въоръжени сили, по този начин и от интернационалната коалиция, основана от Вашингтон за битка с радикалната джихадистка формация " Ислямска страна " (ИД).

Судани " е хазаин на началото на първия кръг от двустранния разговор сред Ирак и Съединени американски щати за привършване на задачата на интернационалната коалиция в Ирак ", се споделя в изказването на иракското държавно управление.

" Разговорите и какъвто и да е реализиран прогрес ще дефинират продължителността на тези договаряния ", съобщи пред Агенция Франс Прес съветникът на Судани по въпросите на външните работи Фархад Алаалдин.

" Ирак ангажира другите страни, участващи в интернационалната коалиция, за двустранни съглашения, които служат на ползите на Ирак и тези страни. "

В четвъртък Вашингтон беше декларирал, че се е договорил с Багдад за стартирането на " експертни работни групи от военни и отбранителни експерти " като част от Висшата военна комисия, основана по съглашение с Багдад.

Работните групи ще проучат " три основни фактора ", съобщи Вашингтон: " опасността от ИДИЛ, оперативните условия и условията на околната среда, както и равнището на качествата на иракските сили за сигурност ".
 Съединени американски щати нанесе удари по проирански милиции в Ирак
Съединени американски щати нанесе удари по проирански милиции в Ирак

Ударите са в отговор на офанзивите против Съединени американски щати и съдружните й съдружници в Ирак и Сирия

Заместник прессекретарят на Пентагона Сабрина Сингх призна, че военният отпечатък на Съединени американски щати в Ирак " сигурно ще бъде част от диалозите ", което демонстрира, че желанието на Багдад за понижаване на тези сили е разисквано.

Според иракското външно министерство тази цел ще докара до формулирането на " съответен и явен график... и до започване на последователното понижаване на съветниците на обединението на иракска територия ".

Разговорите, които са планувани от месеци, се организират в миг на засилено напрежение в Ирак и района, обвързвано с войната сред Израел и Хамас, която провокира вълна от набези против американски и други съдружни сили.
 Съединени американски щати и Ирак ще стартират договаряния за евакуиране на военните
Съединени американски щати и Ирак ще стартират договаряния за евакуиране на военните

" Ислямска страна " към този момент не била опасност за Багдад

От средата на октомври до момента са осъществени повече от 150 набези против съдружни войски, като за доста от тях претендира Ислямска опозиция в Ирак - халтав съюз на свързани с Иран групи, които се опълчват на поддръжката на Съединени американски щати за Израел в спора в Газа .

Около 2500 американски бойци са ситуирани в Ирак и към 900 в Сирия като част от обединението против ИД, образувана през 2014 година - годината, в която джихадистката формация завладя към една трета от Ирак.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР