IPO-то се очертава като най-голямото в Германия от 20 години

...
IPO-то се очертава като най-голямото в Германия от 20 години
Коментари Харесай

TeamViewer излиза на борсата с оценка от 5,5 млрд. долара

IPO-то се обрисува като най-голямото в Германия от 20 години насам

Борсата в Германия чака най-голямото си IPO от 20 години насам (снимка: CCO Public Domain)

Немската компания TeamViewer, разработчик на едноименното приложение за дистанционно управление на компютри, известно в целия свят, дефинира ценовия диапазон на IPO-то си (първично обществено предложение на акции ).

При излизане на борсата по-късно този месец TeamViewer има намерение да продаде 84 милиона акции на цена от 23,5 до 27,5 евро и да притегли до 2,31 милиарда евро. Това значи, че пазарната капитализация на компанията може да доближи 5,5 милиарда евро.

IPO-то на TeamViewer се обрисува като най-голямото в Германия от 20 години насам. Компанията създава програмен продукт за дистанционно управление на компютри, шерване на файлове сред хост и ръководени машини, видео диалози и уеб конференции. Повече от 20 милиона сесии се извършват всекидневно в TeamViewer.

Според лични данни на компанията, до лятото на 2019 година към 360 хиляди души са се записали за услугата. Общият брой на инсталациите на TeamViewer от 2005 година насам доближи 2 милиарда, а годишно услугата се започва на 340 милиона устройства.
още по тематиката
През 2018 година приходите на TeamViewer възлязоха на 230 милиона евро, което бе нарастване с 25%, спрямо 2017 година През първата половина на 2019 година продажбите на компанията набъбнаха с 37% на годишна база и възлизат на 142 милиона евро.

TeamViewer беше продадена през 2014 година на частната капиталова компания Permira Holdings за 870 милиона евро, напомня SiliconAngle. Това значи, че разработчикът на програмен продукт може да бъде оценен до шест пъти повече при излизане на борса.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР