ИПК "Родина" има нов собственик. 56-те декара и прилежащите им

...
ИПК "Родина" има нов собственик. 56-те декара и прилежащите им
Коментари Харесай

ИПК Родина има нов собственик

ИПК "Родина " има нов притежател. 56-те декара и прилежащите им рушащи се здания на столичния бул. "Цариградско шосе " са добити против 40 млн. лева от "Изток плаза " на лекар Михаил Тиков, който има най-голямата верига лечебни заведения в страната, най-известната от които е "Софиямед ".

Имотите, които включват и прилежащата печатница, бяха препоръчани от частен правосъден реализатор в две обособени процедури, а купувачът печели с малко над минималната цена.

Продажбата беше по искане на синдиците на банкрутиралата Корпоративна комерсиална банка (КТБ) поради неизплатени задължения на притежателя на парцелите. Това са "Издателско-полиграфически комплекс Родина " и дъщерното му "Родина тауър ", които се управляват от майката на депутата от Движение за права и свободи Делян Пеевски Ирена Кръстева.

Частният правосъден реализатор Стоян Якимов оферираше за обмен незавършените здания и терен от 15 дка на ИПК "Родина " за 18 млн. лева с Данък добавена стойност. Стартовата цена за прилежащия индустриален комплекс на терен от близо 41 дка, където допреди няколко години се издаваха вестниците на Пеевски, беше 20.6 млн. лева

"Изток плаза " е подала предложения и за двата пакета, като по думите на Якимов компанията е предложила за парцелите 50-100 хиляди лева над началната цена. Засега не е ясно какво ще се случи на терена на ИПК "Родина ".
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР