iPhone, представен от Стив Джобс преди 16 години, трябваше да

...
Коментари Харесай

Преди 16 години: появи се първият iPhone


iPhone, показан от Стив Джобс преди 16 години, трябваше да направи гражданска война и… съумя!
(снимка: видео от MacWorld Expo)

Преди 16 години – на 9 януари 2007 година – основният изпълнителен шеф на Apple Стив Джобс излезе на сцената на MacWorld Expo, с цел да показа чисто нов артикул, който съчетава сензорния iPod, революционен мобилен телефон и модернизиран интернет комуникатор. Така го разказва самият Джобс.

Новото дете на Apple трябваше да направи същинска гражданска война и да засенчи музикалните плейъри iPod, последният от които беше спрян миналата година. И съумя!

iPhone е най-важният артикул на Apple досега – в последния финансов доклад на компанията iPhone генерира чиста облага от $42 милиарда, повече от Mac, iPad и други носими устройства взети дружно.
още по темата
iPhone също се трансформира в сърцето на богата екосистема от аксесоари – от слушалки до смарт часовници, която носи на Apple милиарди долари всяко тримесечие.

Между другото, iPad е продължение на iPhone и сега е водещият таблет в света. Не единствено това, опитът, насъбран от Apple в създаване на чипсети за iPhone и iPad, докара до това, че
Всичко за Вашата сватба
компанията спря да употребява процесорите на Intel и превключи преносимите компютри и доста работни станции Mac към лични Arm чипове.

Няма подозрение, че iPhone се трансформира в един от най-влиятелните артикули за последните няколко десетилетия и оказа определящо въздействие върху оформянето на мобилната промишленост като цяло за този интервал.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА
Последвай Новини 24/7 в Facebook Последвай Новини 24/7 в Google News
PromoMall.bg