IPhone на Apple остава най-популярният смартфон сред тийнейджърите, според данни,

...
IPhone на Apple остава най-популярният смартфон сред тийнейджърите, според данни,
Коментари Харесай

iPhone продължава да бъде най-популярният смартфон сред тийнейджърите

IPhone на Apple остава най-популярният смарт телефон измежду младежите, съгласно данни, оповестени от капиталовата компания Piper Sandler в изследване, провеждано един път на две години. 87% от интервюираните младежи имат iPhone, а 88% чакат това да бъде идващият им смарт телефон.

Степента на владеене на iPhone за младежите не се е трансформирала от предходната година, само че ползата към смарт телефона на Apple измежду подрастващите набъбна трагично през последното десетилетие. През октомври 2013 година единствено 55% от младежите оповестяват, че имат iPhone, до момента в който 24% са имали Android основано устройство.

Броят на притежателите на Apple Watch също пораства, въпреки и с по-бавни темпове. 34% от интервюираните младежи имат смарт-часовник на Apple, по отношение на 31% предходната година. 10% от младежите са декларирали, че възнамеряват да купят Apple Watch през идващите шест месеца, което е спад от 16% през есента на 2022 година Apple се трансформира в определената марка часовници, изпреварвайки Rolex, Casio, Garmin и Cartier.

Apple Pay се трансформира в най-популярната платежна услуга измежду младежите: 42% от интервюираните споделят, че са го употребявали през последния месец. Apple Pay изпревари Cash App (27%), Venmo (20%) и PayPal (10%).

Apple не съумя да господства в категорията стрийминг на музика, завършвайки на второ място след Spotify. 70% от интервюираните младежи споделят, че употребяват Spotify като своя музикална услуга, спрямо малко над 30% в интерес на Apple Music. 46% от младежите, които заплащат за услугата, заплащат за Spotify, до момента в който единствено 30% са за Apple Music.

Пайпър Сандлър също интервюира младежи по отношение на потреблението на iCloud Private Relay и откри, че използването му фрапантно се е нараснала през втората половина на 2023 година 37% от подрастващите споделят, че употребяват iCloud Private Relay, а останалите 17% настояват, че се интересуват от потреблението му през идващите шест месеца. В началото на тази година, едвам 24% от младежите са употребявали услугата.

Проучванията за младежите се организират два пъти годишно и Пайпър Сандлър изготвя тези отчети повече от 10 години. Есенното изследване включва 9193 подрастващи деца на междинна възраст 15,7 години от 49 щата.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР