iPhone на Apple официално е детрониран от позицията на лидер

...
iPhone на Apple официално е детрониран от позицията на лидер
Коментари Харесай

Huawei детронира iPhone в Китай

iPhone на Apple публично е детрониран от позицията на водач на пазара на смарт телефони в Китай, съгласно отчет на анализаторите от Jefferies от понеделник, представен от CNBC.

Те настояват, че продажбите на смарт телефони в Китай са посочили позитивен растеж на годишна база, дължащ се главно на високия двуцифрен скок на продажбите на Android, водени от устройствата на Huawei, Xiaomi и Honor. Според тях обаче при iPhone на Apple се следи забележителен, двуцифрен спад, а растежът на размера му на годишна база е негативен от стартирането на iPhone 15 на пазара.

В резултат на това Huawei изпреварва iPhone преди всичко по пазарен дял.

" Смятаме, че слабото търсене в Китай в последна сметка ще докара до по-ниски от предстоящите световни доставки на iPhone 15 през 2023 година ", пишат анализаторите, като прибавят, че наклонността допуска, че iPhone ще " загуби " от Huawei през идната година.

Акциите на Apple затвориха без смяна в понеделник.

Анализаторите на Jefferies считат, че растежът на размера на Android не може да се изясни с отстъпките и че тези за iPhone, като се изключи моделите iPhone 15, са доста положителни, до момента в който междинната отстъпка за Android " не е висока ".

Анализаторите означават, че всички устройства iPhone 15, предопределени за препродажба, " се търгуват с отстъпки от формалните продажни цени ", което също отразява слабото търсене в Китай.

Освен това в отчет от понеделник анализаторите от Morgan Stanley понижават целевата си цена за акциите на Apple от 215 на 210 $. По думите им те са " по-предпазливи " във връзка с декемврийското тримесечие на компанията поради проблемите с предлагането. Анализаторите понижават и упованията си за продажбите на iPhone за тримесечието с 8%.

От Morgan Stanley декларират още, че ще наблюдават общите доходи на Apple, растежа на приходите от услуги, брутния марж и растежа на приходите в Китай от септемврийското тримесечие, само че че насоките за декемврийското тримесечие " е това, което ще има най-голямо значение ".

Apple към момента не е дала отговор на настояването на CNBC за коментар.

 
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР