iPhone 15 на Apple е почти тук и очакванията са

...
iPhone 15 на Apple е почти тук и очакванията са
Коментари Харесай

iPhone 15 ще генерира милиарди приходи не само за Apple, но и за TSMC

iPhone 15 на Apple е съвсем тук и упованията са доста огромни. Говори се, че телефонът е главен ъпгрейд по отношение на предходното потомство, като има нов дизайн и редица новаторски нови функционалности.

Очакванията на Apple за продажби също са високи и компанията е отразила това в поръчките си към своите бизнес сътрудници. Един от доставчиците на Apple, TSMC, също чака нарастване на приходите от 11% през третото тримесечие на тази година поради A16 и A17 Bionic.

Очаква се TSMC да регистрира нарастване на приходите от 11% през третото тримесечие на тази година с помощта на чиповете A16 и A17 Bionic. TSMC ще създава A17 Bionic на Apple за iPhone 15 Pro и iPhone 15 Pro Max. Очаква се компанията да генерира 17 милиарда $ доходи през второто тримесечие и Apple може да изиска от компанията да усили поръчките си за 3nm чипове в подготовка за събитието за показване на iPhone 15.

Предишни отчети показват, че Apple е осигурила 90% от потенциала на 3nm чипове и се чака да бъде един от първите клиенти за 2nm чипове. Според последните отчети, Apple остава най-големият клиент на TSMC, което съставлява 23% от годишните доходи.

Компанията към този момент създава чипа A17 Bionic за iPhone 15. TSMC чака да направи 11% повече пари през третото тримесечие на тази година, в сравнение с през същото тримесечие на предходната година. Това е по този начин, тъй като се чака Apple да продава доста iPhone 15s.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР