iPhone 13 успя да се превърне в третият най-продаван смартфон

...
iPhone 13 успя да се превърне в третият най-продаван смартфон
Коментари Харесай

Кои са най-продаваните телефони през 2022 г.

iPhone 13 съумя да се трансформира в третият най-продаван смарт телефон през 2021 година, макар че се появи на пазара единствено три месеца преди края на годината.

Силното показване на модела наподобява продължава и през актуалната година, откакто неотдавна IDC заяви, че iPhone 13 е най-продаваният телефон от началото на 2022 г. 

Веднага след него, на втора позиция се подрежда iPhone 13 Pro Max, само че забавното тук е, че от IDC не споделят точния пазарен дял на iPhone или съответни продадени бройки. 
 Снимка 546458
 

Става ясно обаче, че продажбите на серията iPhone 13 съставляват 84% от всички продажби на iPhone от началото на годината. 

Третото и петото място са отредени респективно на Samsung Galaxy A12 и Galaxy A32, които са доста по-ниско позиционирани откъм спецификации и цени спрямо iPhone 13. 
 Снимка 574766
 

Четвъртата позиция в листата на IDC е заета от iPhone 13 Pro, което значи, че водещата петица е напълно доминирана от безконечните съперници Apple и Samsung.       

Любопитно е да отбележим обаче, че нито един от хай-енд моделите на Samsung, измежду които са сгъваемите Galaxy телефони и мощният Galaxy S22 Ultra, не съумяват да си проправят път в класацията на водещите пет.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР