iOS на Apple се справя добре с много неща, но

...
iOS на Apple се справя добре с много неща, но
Коментари Харесай

iOS 18 най-накрая ще позволи по-широката персонализация на началния екран в iPhone

iOS на Apple се оправя добре с доста неща, само че една от областите, в които явно изостава от Android е персонализацията. Ако в действителност желаете началния ви екран да наподобява по ваш усет опциите ви в това отношение са лимитирани за в този момент.

За благополучие това скоро може да се промени, в случай че може да се има вяра на Марк Гурман от Bloomberg. В последния последния си бюлетин Power On Гурман твърди, че iOS 18 ще вкара „ по-персонализиран “ начален екран, който може да промени напълно метода, по който наподобява вашият iPhone.

Докладът на Гурман не навлиза в детайлности, само че с помощта на MacRumors имаме малко повече информация по въпроса. Изданието твърди, че е разговаряло с източници, които споделят, че потребителите ще могат „ да подреждат иконите по-свободно в iOS 18 “. Включително „ ще има опция за основаването на празни пространства, редове и колони сред иконите на приложенията “. Иконите към момента ще бъдат подредени върху невидима мрежа, с цел да се резервира известна степен на ред и подреденост, само че тази нова система звучи доста по-гъвкаво от това, което можете да вършиме сега в iOS.

Надяваме се, че това значи, че ще бъде доста по-лесно имате мечтаната класификация на началния екран, без да се постанова да употребявате всевъзможни приложения на трети страни и други комплицирани решения. Въпреки това, нищо не е несъмнено. Поне до момента в който Apple не показа iOS 18 на своята Световна конференция за разработчици (WWDC). Тя по всяка възможност ще се състои при започване на юни.

Изкуствен разсъдък в iPhone

Говорейки за WWDC, бюлетинът Power On на Gurman хвърли малко повече светлина върху това, което можем да чакаме на ревюто. Особено що се отнася до напъните на Apple в региона на изкуствения разсъдък. Това се случва след доста спекулации, че Apple възнамерява да се съюзи с един или повече разработчици решения с изкуствен интелект (като Гугъл или OpenAI), с цел да вкара подобаващ генеративен изкуствен интелект в iOS.

Според Гурман обаче „ не трябва да очаквате огромен фокус върху функционалности с ИИ, сходни на ChatGPT “. Дори тези функционалности да се появят, те няма да бъдат главната тематика на събитието, изясни Гурман.

Вместо това „ се подгответе да видите голям брой принадлежности с изкуствен интелект, които оказват помощ да управлявате всекидневието си “, сподели Гурман. Отново нямаше доста конкретика, само че предходни отчети твърдяха, че Apple ще вкара принадлежности с изкуствен интелект в приложения като Apple Music, Pages и други. Това допуска, че може да забележим нещо като Microsoft Copilot и AI DJ на Spotify, обединени в едно.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР