iOS 17 на Apple дебютира на сцената на WWDC 2023

...
iOS 17 на Apple дебютира на сцената на WWDC 2023
Коментари Харесай

Apple обяви iOS 17: нов изглед в Standby режим, ново приложение Journal, промени в Siri и още

iOS 17 на Apple дебютира на сцената на WWDC 2023 преди броени минути. Сред акцентите в новата версия на операционната система са нови функционалности за сигурност, вградено приложение за водене на дневник, наречено Journal, нов режим Standby (режим на готовност), преправка на систематичните приложения за позвънявания, контакти, известия и FaceTime, по-добър „ автокорект “ и гласова транскрипция, както и гласова поща онлайн. Също ще можете да извикате Siri без да казвате „ хей “ от „ Хей Siri “.

Актуализацията при контактите е нова функционалност, наречена „ плакати “, посредством която ще можете да стилизирате личният Ви аспект който ще се демонстрира на iPhone-а на индивида на който се обаждате. Има и нова функционалност за транскрипция в действително време за гласовата поща, която ви разрешава да видите транскрипция на известието, което оставя обаждащият се в действително време. Можете да изберете дали да го изчакате, или да приемете позвъняването, като всичко това се обработва на устройството. Също по този начин ще можете да оставяте известия и във FaceTime. Още не е ясно дали тази функционалност ще работи на български език.

Актуализацията във вграденото приложение за известия iMessages включва опция за пречистване на търсенията с спомагателни термини, функционалност, която прескача към най-новото известие, с цел да можете по-лесно да наваксате, транскрипции на гласови известия – сходно на това, което беше въведено в серията Pixel 7 и серия от нови функционалности, наречени Check In, които споделят местоположението и положението ви в действително време с някой различен. Тя може автоматизирано да изпрати известие на другар, когато сте пристигнали у дома, и може да показа положението на батерията на телефона ви и положението на клетъчните ви услуги, с цел да избегне комплициране, в случай че сте в мъртва зона.

Стикерите също са модифицирани, като можете да добавяте всевъзможни емотикони или отрязъци от фотоси като „ стикер “, ситуиран в iMessages или на всички места в системата. Снимките в действително време също могат да се трансформират в анимирани стикери, а към този момент можете да добавяте и резултати към стикерите.

AirDrop получава актуализация за изпращане на информация за контакт, наречена NameDrop – която ще изпрати определени имейл адреси и телефонни номера (и вашия плакат) единствено като доближите два iPhone-а един до различен. Функцията работи и сред iPhone и Apple Watch. Снимките могат да се споделят по същия метод, а в случай че файлът е огромен, към този момент е допустимо да се отдалечите от обсега, до момента в който продължавате изтеглянето.

iOS 17 включва и актуализации на клавиатурата, в това число усъвършенствания на „ автокорект “. Функцията към този момент разчита на нов езиков модел за по-добра акуратност, както и на по-лесен директен път за връщане към истинската дума, която сте написали, в случай че е належащо. Вече има предсказващо писане в реда и автокорекции на равнище изречение, с цел да се поправят повече граматически неточности. Тя най-сетне ще научи и обичаните ви хули. Диктовката също употребява нов модел на изкуствен интелект, който е по-точен.

Ново приложение, наречено Journal, автоматизирано предлага моменти, които може да желаете да отбележите в дневник. Записите ви могат да включват фотоси, музика и действия и можете да планирате напомняния за себе си, с цел да започнете да пишете. Приложението е криптирано от край до край, с цел да резервира поверителността на информацията.

StandBy е нов режим, който трансформира екрана на смарт телефона Ви в екран за положението с датата и часа. Той може да демонстрира друга потребна информация и се включва автоматизирано, когато телефонът ви е в водоравен режим по време на зареждане. Можете да плъзнете пръст надясно, с цел да видите някои от подчертаните си фотоси, и се предлага с персонализирани лица на часовника. Siri ще извежда на повърхността образни резултати в режим StandBy, а през нощта екранът минава в червен звук, с цел да не пречи на съня ви.

Накрая, само че не на последно място, Siri също получава усъвършенстване и най-сетне ще ви разрешава да не казвайте „ хей “ преди „ Siri “. Тя също по този начин ще разпознава команди, които се извършват в обратна посока.

Тази версия на iOS следва значимата актуализация в iOS 16, която включваше „ главен ремонт “ на изводи екран, потребни функционалности в iMessage като редактиране и анулиране на изпращането на известия, както и сензитивните към времето действия онлайн, появили се в „ динамичния “ остров. Това беше актуализация, която се концентрира върху това да ви помогне да вършиме повече с телефона си, като в същото време се постанова да се ровите по-малко в приложенията за осъществяването на елементарни задания.

В iOS 16 имаше доста неща, които да се харесат, само че нямаше никаква революционна смяна. Тя показа някои скъпи усъвършенствания, само че нищо, което да промени радикално метода, по който използваме смарт телефоните си. Тя също по този начин акцентира разделянето сред iPhone 14 Pro и елементарния iPhone 14, защото единствено Pro предлага функционалностите „ постоянно включен екран “ и „ динамичен остров “, които ще употребяват най-пълноценно актуализацията iOS 17.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР