Инвестицията е за над 1,4 млн. лв. без ДДС Започва

...
Инвестицията е за над 1,4 млн. лв. без ДДС Започва
Коментари Харесай

Започва подновяването на ВиК инфраструктурата на Нови пазар

Инвестицията е за над 1,4 млн. лева без Данък добавена стойност

Започва работата по плана за рехабилитация и реорганизация на ВиК инфраструктурата на гр. Нови пазар. Завършени са административните процедури и са изпълнени всички условия. Договорът, подписан на 25.08.2021 година сред „ Водоснабдяване и канализация – Шумен “ ООД и изпълнителя, включва две обособени позиции, чиято обща стойност възлиза надлежно на 1 401 378,49 лева без Данък добавена стойност или 1 681 654,19 лева с Данък добавена стойност.

По обособена позиция 1 ще бъде изпълнено работно планиране, строителство, доставка на съоръжение и материали и авторски контрол на обект: „ Рехабилитация и реорганизация на техническата инфраструктура за водоснабдяване на гр. Нови пазар “. Стойността на тази обособена позиция е

1 150 188.38 лева без Данък добавена стойност или 1 380 226.06 лева с Данък добавена стойност. Срокът за осъществяване е 696 календарни дни. В обсега на работите е включен главен ремонт на довеждащ тръбопровод от напорен водоем /НВ / 3000 до гр. Нови пазар, като плановото решение планува замяна на сектор от 982 м от него с висококачествени тръби от полиетилен висока компактност и потребление на модерни материали.

По обособена позиция 2 ще се извърши работно планиране, строителство, доставка на съоръжение и материали, както и авторски контрол на обект: „ Ново създаване на част от канализационна мрежа на територията на гр. Нови пазар и рехабилитация и реорганизация на техническа инфраструктура за канализация и филтриране на гр. Нови пазар “. Стойността на инвестицията по тази обособена позиция е 251 190.11 лева без Данък добавена стойност или 301 428.13 лева с Данък добавена стойност. Предвиденият период за осъществяване по контракт е 522 календарни дни. В обсега на работите е включена и реорганизация на преливник No 6 на основен отвеждащ канал и канализация с дължина 487 м и диаметър 300, които ще бъдат изпълнени със модерни висококачествени материали.

„ Приключихме с административната част, чакаме стартирането на плана, който ще усъвършенства ВиК услугите на гр. Нови пазар “, сподели Жанета Панайотова, шеф на ВиК – Шумен. „ За плана употребяваме финансиране по Оперативна стратегия „ Околна среда 2014 – 2020 година “, съфинансиран от Кохезионния фонд на Европейски Съюз и страната. Това е още една стъпка за повишение на удовлетвореността на нашите клиенти и още едно доказателство за значимостта на европейското финансиране за нашето сдружение. Така ще решим дългогодишни проблеми на хората и бизнеса в района “, добави госпожа Панайотова.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР