Инвестиция за над 80 млн. лв. планира високотехнологичната компания „Интуитив“,

...
Инвестиция за над 80 млн. лв. планира високотехнологичната компания „Интуитив“,
Коментари Харесай

У нас ще се произвежда техника за роботизирана хирургия

Инвестиция за над 80 млн. лева възнамерява високотехнологичната компания „ Интуитив “, водач в производството на техника за роботизирана хирургия и минимално инвазивните грижи. Компанията ще влага в построяването на съвременна индустриална база в Първомай, област Пловдив, с което ще усили индустриалния си потенциал на 3D ендоскопи за роботизирана хирургия и ще разшири развиването си в Европа.

Това стана ясно след работни срещи, извършени в Министерството на нововъведенията и растежа и в Областната администрация на Пловдив, на които беше показана първата фаза на капиталовия план.

Новото оборудване ще усили индустриалния потенциал на 3D ендоскопи, употребявани световно в роботизирана хирургична система „ Да Винчи “ на „ Интуитив “, които досега се създават в Германия, оповестяват от Министерството на нововъведенията и растежа.

Инвестицията в България ще докара до откриване на повече от 100 нови работни места, с капацитет да доближат до над 300 в околните няколко години.

„ Уверени сме, че индустриалната база на „ Интуитив “ ще докара до икономическо развиване на целия район, като изключително скъпо е, че ще се създават артикули с висока добавена стойност “, уточни министърът на нововъведенията и растежа Даниел Лорер. Той изрази цялостната си поддръжка за реализацията на капиталовия план. По думите му от ден на ден вложители се интересуват да разкриват високотехнологични и новаторски производства в страната.

„ Тази инвестиция удостоверява позитивния тренд от началото на годината “, добави министърът.

Базирана в Сън Вали, Калифорния, „ Intuitive “ е производител на системи „ Да Винчи “ за асистирана хирургия. Хирурзи от целия свят са приключили повече от 10 милиона оперативни процедури, употребявайки системата „ Да Винчи “. Нарастващото търсене на роботизирани технологии в Европа и по целия свят в тази сфера е част от решението за разширение на компанията.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР