Инвестиционно предложение за обработка и рециклиране на кабели е постъпило

...
Инвестиционно предложение за обработка и рециклиране на кабели е постъпило
Коментари Харесай

Започват да рециклират кабели в Батановци

Инвестиционно предложение за обработка и преработване на кабели е постъпило в Община Перник, съобщават от локалната администрацията.

То ще се осъществя в стопанския двор в гр. Батановци, като се планува да се получи подготвена за повторна приложимост суровина - метал, пластмасови гранули и други Очаква се месечно да се приема за преправка 30 тона суровина. 

В солидна сграда ще се инсталират три машини. По поръчка на клиента ще се раздробяват и сепарират кабели с демонстрационни дробилки. Освен това ще се продават и отдават чартърен дробилни машини, импорт от Словакия. 

Системата съставлява затворен воден кръг. Облицовката и металът, получени от кабела, ще бъдат излъчени обработени назад на клиента. При приемането на продукцията ще се изисква документ за генезис и позволение за действия с съответен тип боклук. 

Обработката на кабелите и превръщането им от рисков боклук в потребен запас носи големи екологични и стопански изгоди спрямо първичното леене на метали, твърди вложителят. По думите му неприятната процедура демонстрира, че кабелите биват изгаряни, с цел да се извлекат от тях скъпите метали и това има пагубен резултат върху екосистемите и чистотата на въздуха. 

Наскоро постъпи капиталово предложение и за преработване на стъклени боклуци в Батановци.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР