Инвестиционният фонд на Саудитска Арабия (PIF) иска да навлезе и

...
Инвестиционният фонд на Саудитска Арабия (PIF) иска да навлезе и
Коментари Харесай

Саудитска Арабия има грандиозни планове и в тениса

Инвестиционният фонд на Саудитска Арабия (PIF) желае да навлезе и в международния тенис, както го направи във футбола. Според изказване на английския вестник " Telegraph ", страната е подготвила оферта от един милиард $, на която би трябвало да се отговори най-късно до 90 дни, съгласно която Саудитска Арабия ще спонсорира всички шампионати, като се изключи тези от Големия шлем и при мъжете и при дамите.

Идеята е да се сътвори Premium Tour, за който се приказва на Индиън Уелс. Директорът на ATP Андреа Гауденци помоли шефовете на Мастърс шампионатите да останат на срещата, откакто четиримата шефове на шампионатите от Големия шлем я напуснаха.

Освен, че ще влага един милиард $, Саудитска Арабия желае да провежда Мастърс шампионат, който да се организира през първата седмица на годината. Гауденци приема предлагането, само че срещу е изпълнителният шеф на Тенис асоциацията на Австралия Крейг Тайли, който счита, че това би повлияло на Обединената купа, както и на статуса на Australian Open.

В момента съществува спор сред двата авторитетни фактора в международния тенис, само че поради финансовата мощност на саудитците, евентуално не е надалеч денят, в който всички разлики ще бъдат изгладени. Миналия месец беше подписано съглашение с PIF, съгласно което той стана спонсор на шампионатите от ATP и мнозина виждат в това единствено началото на съдействие и отваряне на вратите за милиардерите от Близкия изток. Арабите към този момент проведоха няколко демонстративни мача с големи парични награди, в които участваха едни от най-хубавите тенисисти в света и митове на този спорт.
 Саудитска Арабия нахлува мощно и в тениса
Саудитска Арабия нахлува мощно и в тениса

Организират показателен шампионат с най-големите звезди
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР