Инвестиционният банкер Дейвид Шуимър ще е новият изпълнителен директор на

...
Инвестиционният банкер Дейвид Шуимър ще е новият изпълнителен директор на
Коментари Харесай

Опитен банкер застава начело на една от най-старите фондови борси в света

Инвестиционният банкер Дейвид Шуимър ще е новият изпълнителен шеф на Лондонската фондова борса. Тя действа от 217 години и един от най-старите финансови пазари в света.

Дългогодишен кадър на Goldman Sachs с над 20-годишен опит в капиталовото банкиране, 49-годишният Шуимър ще встъпи в новата роля на 1 август, заемайки една от най-престижните длъжности в Лондонското сити.

Той заменя французина Ксавие Роле (също някогашен кадър на Goldman Sachs), който напусна след противен обществен скандал сред управлението на борсата и един от главните акционери - TCI Fund Management. 8-годишното ръководство на Роле беше доста сполучливо - то докара до съвсем шесткратно нарастване на цената на акциите и трансформира Лондонската борса най-голямата клирингова къща в света.

Компанията няколко месеца търси правоприемник на френския банкер и бе под краткотрайното управление на финансовия шеф Дейвид Уорън.

Новият началник има " огромен опит в инфраструктурния бранш на финансовия пазар, в който е взел участие интензивно в цялата си кариера на капиталов банкер, както и опит на финансовите пазари, както в развитите, по този начин и в разрастващите се страни ".

" Той е прочут със своя стабилен разсъдък и партньорски метод както към клиентите, по този начин и към сътрудниците ", съобщи ръководителят на борда на компанията Доналд Брайдън.

Една от първите задания на новия началник ще бъде да пази клиринговия бизнес на Лондонската борса, чиято доминантна позиция е застрашена от континенталния съперник Deutsche Boerse.

Шуимър бе световен началник на структурата на пазара, металите и минното дело в капиталовото банкиране на Goldman. Той стартира кариерата си в " банката на Уолстрийт " съсредоточавайки се върху структурата на пазара, брокерската активност и търговията.

Бил е шеф на щаба на дългогодишния началник на Goldman Sachs Лойд Бланкфейн и прекарва 3 години в Москва, ръководейки бизнеса на банката в Русия.

" Работил съм в тясно съдействие с Дейвид по време на кариерата му в Goldman Sachs. Той има сериозна експертиза като консултант на огромни компании и е страховит сътрудник и другар ", съобщи Бланкфейн.

Шуимър ще работи за годишна заплата от 775 000 паунда (1.1 млн. долара) и може да завоюва бонус над 2 пъти по-голям от нея.

Половината от
бонуса му ще бъде отсрочен в акции за интервал от 3 години. Банкерът ще получи и еднократно заплащане от 1.05 млн. паунда през март 2019 година като отплата за отхвърли му от парична премия в Goldman Sachs.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР