Инвестиционната програма до 2032 г. на Министерството на отбраната ще

...
Инвестиционната програма до 2032 г. на Министерството на отбраната ще
Коментари Харесай

Инвестиционната програма до 2032 г. на Министерството на отбраната ще има промени, каза Тодор Тагарев

Инвестиционната стратегия до 2032 година на Министерството на защитата ще има промени, сподели министърът на защитата Тодор Тагарев.

Той заяви, че има още месец да работят по тази стратегия, само че дава обещание промени. Приоритет са някои планове, други ще останат по-далеч в бъдещето, а трети може и да не се осъществят, като досега няма ясно признати решения.

Допълни, че се плануват дронове за българската войска, защото потреблението на такива самостоятелни средства или отдалечено управляеми средства със системи за изкуствен интелект, биха били доста потребни.

По въпроса за включването на нов сътрудник в многонационалната бойна група Тагарев съобщи, че ще се въздържи да каже кой е сътрудникът, до момента в който не бъде публично оповестено от самия сътрудник. Това ще способства за повишение на бойния състав до равнище бригадна група към 5000 военнослужещи тогава, когато е належащо.

Има изразена подготвеност и от трите страни (България, Турция и Румъния) противоминната интервенция да стартира в оптимално къси периоди и ще продължи, до момента в който има потребност, сподели Тагарев.

Тагарев счита, че рискът от бежанска вълна е доста невисок и поради това няма нужда България да усили в допълнение силите за отбрана на границата.

,,Военните дейности на подобен вид организации като „ Хамас “ са подчинени на пропагандна идея и по какъв начин те да убедят международното публично мнение в своята справедливост. Нещо, което те изгубиха в първите дни изрично. Примерът с болничното заведение демонстрира, че те не престават да работят и следват тази своя линия``, заключи Тодор Тагарев.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР