Инвестиционната компания МФГ Инвест“ ЕАД () ще се листне на

...
Инвестиционната компания МФГ Инвест“ ЕАД () ще се листне на
Коментари Харесай

Първичното публично предлагане на MFG INVEST е планирано за 6 декември

Инвестиционната компания „ МФГ Инвест “ ЕАД () ще се листне на пазара за напредък BEAM на Българската фондова борса (БФБ). Емитентът ще предложи 1 775 200 бр. елементарни, поименни, безналични, свободнопрехвърляеми акции с номинална стойност 1 лева и емисионна стойност 3,38 лева всяка. Ако всички нови акции бъдат записани, сдружението ще набере малко над 6 млн. лева

Първичното обществено предложение е планувано да се организира на 6 декември, като до 28.11. най-късно известието за обществено предложение с доказана дата ще бъде оповестено на уеб-страницата на пазар BEAM. Съветник и медиатор по емисията е ИП „ “ АД.

Ако препоръчаната на 6 декември емисия бъде презаписана, на пазара може да бъдат препоръчани още до 1 млн. броя съществуващи акции на вложителите на емисионна стойност от 3,98 лв. за акция.

MFG Invest е сдружение, което влага в започващи и разрастващи се компании в областта на софтуерните финансови услуги, електронната търговия, основаване и продажба на технологии. Част от актуалното портфолио на MFG Invest са фирмите,,,,,,,, и.

Набраните средства ще бъдат употребявани за вложения в нови компании, както и за следващи вложения в компании, които към този момент са в портфейла на сдружението. MFG Invest търси динамични сдружения със мощно стимулирано ръководство, които са напълно отдадени на постигането на бизнес триумф и споделят обща визия и полезности. 

При оценка на вложенията сдружението се стопира на два значими фактора – екипът, дружно с създателите, и софтуерните решения. Оценяват се също и бизнес концепцията и бизнес моделът на компанията, тяхната уникалност, опцията за скалиране на активността на непознати пазари, конкурентната среда и какви преимущества има компанията пред своите директни съперници.

Общата сума на направените досега вложения от MFG Invest е в размер на малко над 9 млн. лева, като общата оценка на всички компании, в които сдружението е вложило, е към 2 милиарда лева

Предвижданите нови вложения вследствие на нарастването на капитала са:
– спомагателна инвестиция; – нова инвестиция. Дружеството предлага софтуерни решения за банковия и финансовия сектор; – нова инвестиция. Дружеството създава програмен продукт и хардуер за автоматизация на процесите при дребни и междинни аграрни стопанства; – нова инвестиция;  BNPL (Buy Now, Pay Later)компания;Eleven Fund III Cooperatief U.A. Netherlands – спомагателна инвестиция.
Заинтересованите вложители ще могат да проследят общественото показване на MFG Invest онлайн на 1 декември през, и каналите на, както и през и каналите на капиталов медиатор.

Всички искащи имат опция да закупят акции от емисията след подписване на контракт с капиталов медиатор.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР