Инвестициите в криптовалути може да се окажат доста надценени.До голяма

...
Инвестициите в криптовалути може да се окажат доста надценени.До голяма
Коментари Харесай

Блумбърг: Внимавайте с криптовалутите. Предстои голяма корекция

Инвестициите в криптовалути може да се окажат много надценени.

До огромна степен 2021 година бе годината, в която криптовалутите най-сетне бяха признати от институционалните вложители. Сега обаче същите тези мениджъри на активи споделят, че активът е подготвен за огромна ликвидация следващата година.

Дигиталните активи са „ главният кандидат “ за „ огромна промяна “ през 2022 година – съвсем три четвърти от интервюираните институционални вложители в допитване на Natixis Investment Managers показват, че те не са подобаваща инвестиция за множеството вложители на дребно, оповестява

Междувременно 28% от всички интервюирани сега влагат в криптовалути, като от тях близо една трета споделят, че възнамеряват да усилят притежанията си през идната година. Като цяло 8% от всички институционални вложители в допитването – т.е. всички които влагат или не в цифрови активи сега – възнамеряват да усилят активите си в сегмента през идната година.

Общата сума на активите, ръководени от респондентите, възлиза на 12,3 трлн. $.

През тази година редица огромни фонд мениджъри и пенсионни фондове навлязоха в дебрите на криптовалутите, както и някои огромни имена измежду вложителите, известни със своята съобразителност на финансовите пазари. Мнозина обявиха, че цифровите активи като биткойнът могат да послужат като положително избавление от инфлацията в актуалната конюнктура на тласъци.

Волатилната природа на криптовалутите не всеки път води единствено до огромни спадове. Индексът на Bloomberg, включващ водещи криптовалути - Bloomberg Galaxy Crypto, напредна с почти 200% от началото на 2021 година

В допитването на Natixis към 40% от интервюираните споделят, че разпознават криптовалутите като допустима капиталова алтернатива, макар че ще се наложи централните банки да ги контролират.

Прогнозите за гибелта на биткойна са постоянно срещани, откогато той се появи на бял свят преди повече от десетилетие. Засега обаче няма изгледи това да се случи скоро – откогато навлезе по-осезаемо в публичното полезрение, биткойнът нарастна с над 5000% за последните пет години.

В сряда цената му още веднъж се намалява с 1,8% към 12:15 ч. българско време, само че остава над прага от 50 хиляди $.

Допитването на Natixis е извършено от CoreData Research през октомври и ноември, като включва 500 институционални вложители в няколко страни. Сред тях има централни банки, над 20 суверенни фонда и над 150 корпоративни пенсионни фонда.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР