Инвестициите в човешкия капитал са това, което ще определя бъдещето

...
Инвестициите в човешкия капитал са това, което ще определя бъдещето
Коментари Харесай

Колко нови работни места са нужни на света до 2050 г.?

Инвестициите в човешкия капитал са това, което ще дефинира бъдещето на страните, съобщи президентът на Световната банка Джим Йон Ким.

Джим Йон Ким направи тази оценка на провеждащата се в Дубай 6-та Световна държавна среща на върха (World Government Summit), отдадена на въпросите на ефикасното държавно ръководство и на внедряването на модерни технологии в разнообразни сфери на живота.

До 2050 година 150 милиона души ще излязат от пазара на труда, а 450 милиона ще влязат на него. Това значи, че ще има разминаване от 300 милиона работни места, които би трябвало да бъдат основани, акцентира Джим Йон Ким, представен от ТАСС.

По думите на ръководителя на Световната банка всички страни в света би трябвало да са подготвени да се конкурират в стопанската система на бъдещето, " каквото и да ни донесе то ".

Според него специалностите на бъдещето ще бъдат най-различни, а нововъведенията ще вървят напред и по тази причина е значимо да се влага в просветителната система.

Около 250 милиона деца в света сега са необразовани и още близо толкоз остават отвън учебното обучение, напомни той. По думите му студентите би трябвало да се образоват да вземат решение проблеми, да основават, да могат да мислят аналитично и да имат опция да приложат уменията си. Много страни, които съумяха да реализират огромни триумфи, започнаха да влагат в жителите си от дребни.

Инвестициите в човешки капитал са извънредно значим развой и това ще дефинира бъдещето на страните по света, сподели още президентът на Световната банка.

Във форума вземат участие над 4 хиляди делегати от 140 страни, в това число ръководители на интернационалните организации, представители на водещи научно-технически структури и софтуерни корпорации в света.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР