Инвестициите на Китай в Европа са били значително по-ниски през

...
Инвестициите на Китай в Европа са били значително по-ниски през
Коментари Харесай

Китайските инвестиции в Европа бележат 10-годишен миниум

Инвестициите на Китай в Европа са били доста по-ниски през 2020-а, в сравнение с в предходните години, сочи оповестено през днешния ден изследване, представено от ДПА.

Преките вложения от Китай в Европейския съюз и Англия са намалели с 45 % на годишна основа до 6,5 милиарда евро, съгласно съвместнo проучване на американската консултантска компания Rhodium Group и берлинския институт Merics. Те означават, че това е най-ниското ниво за последните 10 години.

Германия, Франция и Англия остават най-важните целеви страни в Европа за китайските директни вложения, като водач е Германия.

Англия, заемаща третото място, регистрира 77-процентов спад на директните вложения от Китай, осведоми Българска телеграфна агенция.

Междувременно предходната година Полша се е наредила измежду главните приемни страни. Тласък е дало огромно придобиване.

Тенденцията наподобява ще продължи и тази година, като китайските капиталовложения ще намалеят в допълнение през първото тримесечие, предвиждат експертите.

Европа към момента е привлекателно място за вложения, само че продължаващото спиране от пандемията, високите бариери за приключване на капитали от Китай и главните регулаторни спънки в Европа способстват за очебийно прекосяване към по-ниски равнища на китайските вложения, съгласно изследването.

Няколко страни от Европейски Съюз, измежду които Италия, Франция, Полша и Унгария, са стегнали механизмите си за скрининг на директните вложения от трети страни, което значи, че няколко китайски придобивания са се провалили.

Напрегнатите и влошаващи се връзки сред Европейски Съюз и Китай биха могли да провокират спомагателни " насрещни ветрове " за китайските вложители в бъдеще, предизвестяват от Merics.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР