Инвестициите на ЧЕЗ в страни като България и Албания се

...
Инвестициите на ЧЕЗ в страни като България и Албания се
Коментари Харесай

Инвестицията на ЧЕЗ в България се смята за неуспешна

Инвестициите на ЧЕЗ в страни като България и Албания се считат за несполучливи в Чехия. В момента министър председателят Андрей Бабиш се пробва да потърси отговорност на държавната компания. Това съобщи пред БНР чешкият публицист Петър Кубка. Той е работил в България и неотдавна е посетил страната ни.
Преговорите сред ЧЕЗ и българската компания " Инерком " не са на челните страници на вестниците, тъй като в Чехия сега има по-големи тематики, а проблемите към държавната компания са добре известни, сподели Кубка. " Управители на ЧЕЗ са под следствие освен в България, само че също и в Албания. Чакаме да забележим по какъв начин ще завърши този проблем ", разяснява журналистът.
" Хората знаят, че ЧЕЗ имаше проблеми в България. Инвестициите там и в Албания бяха несполучливи. Премиерът се пробва да в профил от служба хора, които са виновни за тези несполучливи вложения, само че към този момент без резултат ", изясни журналистът. И добави: " Трябва малко да се замислим какъв смисъл има една страна да продава на друга страна своите акции и своята енергетика, само че това не е въпрос за нас... Преди време ЧЕЗ беше страна в страната. Сега цените на силата в Чехия не са по този начин фрапантно огромни, като преди години, само че обстановката остава сензитивна. И при нас има съмнения, че не всички вложения на ЧЕЗ – в Чехия и на открито, са безусловно чисти " сподели още Кубка.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР