Инвестициите, които се финансират в рамките на НПВУ, са 57,

...
Инвестициите, които се финансират в рамките на НПВУ, са 57,
Коментари Харесай

Към 20 януари МФ е подписало 18 споразумения за финансиране

Инвестициите, които се финансират в границите на НПВУ, са 57, а промените - 47. Към 20.01.2023 година Подписаните съглашения за финансиране от Министерството на финансите са 18. Това декларира служебният министър на финансите Росица Велкова в отговор на депутатски въпрос, съобщи кореспондент на БГНЕС.

Велкова прецизира, че всички останали съглашения са на стадий координиране с виновните страни – крайни получатели и структури за наблюдаване и докладване.

Тя добавя, че в подтекста на Решението на Народното събрание, с което Министерският съвет се задължава за предприеме нужните дейности за изменение на НПВУ по съставен елемент „ Енергетика “, редът и методът за изменение на Плана са показани в Регламент 241/2021. Следва да се има поради, че настояването за изменение на Плана е времеемък и комплициран развой, ангажиращ голям брой институции както на национално равнище, по този начин и в договарянията с Европейска комисия, включващ проучване на различни разновидности и съчетание на нужни промени, произтекли в хода на осъществяване на ПВУ.
Росица Велкова
В умозаключение, Велкова обръща внимание, че осъществяването на НПВУ следва заложения график и договорености, според подписаното Финансово съглашение с Европейска комисия. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР