Инвестиции за стотици милиони и значително повишение в икономическия растеж

...
Инвестиции за стотици милиони и значително повишение в икономическия растеж
Коментари Харесай

Министър Лорер в Пловдив: Създаваме условия за 5 процента икономически растеж

Инвестиции за стотици милиони и доста покачване в икономическия напредък на страната чака през идната година министърът на нововъведенията и растежа Даниел Лорер. Днес той участва на старта на строителството на цех за електрически колела в Пловдив.

Инвеститор в нововъведението за зелено напредване е българо-австрийско сдружение, което ще вложи 40 милиона евро. Заводът ще бъде построен в Тракия икономическа зона, а производството на електроколелетата ще отвори 1000 нови работни места. По думите на министър Лорер инвестицията е резултат от напъните за основаване на постоянна правна рамка и нулева приемливост към корупцията.

" Ние считаме, че превръщането на България в една постоянна европейска страна, където законноста е над всичко, ще притегли доста задгранични вложения, които в последното десетилетие у нас просто изчезнаха. В едно с това министерството на нововъведенията и растежа е тук, с цел да сътвори и институционалната рамка, както за поощряване на дребни и междинни предприятия, по този начин и на старт – ъп и на по-големи вложения, тъй че да забележим един стопански напредък от 5 % най-малко следващата година.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР